Kiegészítő olvasmányok az ókori Közel-Kelet kultúráihoz.

Források az ókori Napkelethez

Stipich Béla letölthető cikkei.

Anatólia, Hettita- és Mitanni Birodalom, indoárják, hurrik, hettiták.

2020. február 23. - Tarnóczki József

Stipich Béla (1977) 2009-ben szerezte asszíriológia szakos diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, doktori fokozatát pedig 2019-ben nyerte el történelemtudományokból a Pécsi Tudományegyetem Interdiszciplináris Doktori Iskolájában. Fő kutatási területe a Mitanni-, valamint a Hettita Birodalom története és kultúrája.

*A fent szereplő, 2020. 02. 23-án letöltött adatokat a következő linken ellenőrizheti az olvasó: https://doktori.hu/index.php?menuid=192&lang=HU&sz_ID=31137

Az következőekben néhány tudományos cikkébe nyerhetünk betekintést, melyek a História-, a Sic Itur Ad Astra, illetve az Ókor folyóirat weboldaláról szabadon letölthetőek, vagy közvetlenül megtekinthetőek az alábbi címekre kattintva:

A következő cikket pdf-ben nem találtam, viszont a címre kattintva az Archive.hu oldalán elolvasható:

» Stipich Béla: Királyi szimbólumok a hettita birodalomban. (História folyóirat, 2003. 5-6. sz. 10-12. old.)

Az alábbi szövegre kattintva pedig doktori disszertációját olvashatjuk teljes terjedelmében, a Pécsi Egyetemi Archívum által nyilvánossá téve:

» Stipich Béla: A hatalomgyakorlás lehetőségei és korlátai a Hettita Birodalomban. (Pécsi Egyetemi Archívum, doktori disszertációk)

 *A cikkek listája a továbbiakban folyamatosan bővítve lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://forrasokazokorinapkelethez.blog.hu/api/trackback/id/tr10015488436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása