Kiegészítő olvasmányok az ókori Közel-Kelet kultúráihoz.

Források az ókori Napkelethez

Simon Zsolt letölthető cikkei.

Anatólia, Trója, Luvia, Hettita Birodalom, nyelvészet, régészet.

2020. február 21. - Tarnóczki József

Simon Zsolt (1981) régész, nyelvtudós a müncheni Ludwig-Maximilians-Universität tudományos munkatársa. Az asszíriológia, a hettitológia, az indogermanisztika és az indoeurópai nyelvészet nemzetközileg elismert szaktekintélye.

*(A fent szereplő adatokat a szaktudós nevére kattintva ellenőrizheti az olvasó.)

Az alábbiakban Simon Zsolt néhány érdekesebb írását töltheti le az olvasó pdf formátumban. A cikkek az Ókor folyóirat weboldalának archívumában, a Matarka.hu oldalán, illetve a Szegedi Tudományegyetem Nyelvtudományi Intézetének honlapján találhatóak és teljesen szabadon hozzáférhetőek bárki számára. Ebből kifolyólag bátorkodtam közvetlen linkeket adni a pdf fájlokhoz:

»Simon Zsolt: Trója az anatóliai nyelvészet tükrében. (Cikk megjelent: http://www.nytud.hu/pp/simon.html)

»Simon Zsolt: A hettiták és az idegen kultuszok. (Cikk megjelent: Déri Balázs (szerk.) - Vér Ádám (szerk.): Religio(nes). A vallás és a vallások. ΑΓΙΟΝ Könyvek 3. kötet, 77-84. oldal)

Pdf származási helye: http://vallastudomany.elte.hu/content/%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%BD-3-%E2%80%93-religiones

 *A cikkek listája a továbbiakban folyamatosan bővítve lesz.

Az alábbi oldal pedig Végh Zsuzsanna egyiptológus és Simon Zsolt régész - nyelvtudós közös tudományos blogja. Igaz, hogy az utolsó bejegyzésük 2015-ben készült, de így is töménytelen mennyiségű izgalmas cikket olvashatunk náluk az egész ókori Közel-Kelet történelmével és régészetével kapcsolatban:

>Agyagtábla, papírusz blog

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forrasokazokorinapkelethez.blog.hu/api/trackback/id/tr9715485562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása