Kiegészítő olvasmányok az ókori Közel-Kelet kultúráihoz.

Források az ókori Napkelethez

Hasznos oldalak.

2020. február 28. - Tarnóczki József

Ebben a rovatban régészetet, illetve ókortörténelmet érintő honlapok címei találhatóak.

Szabó Miklós Xavér bibliakutató teológus és Habány Marianna katekéta-lelkipásztori munkatárs magas szakmai igényességgel összeállított blogját ajánlanám mindazok számára, akik nyomon kívánják követni a bibliakutatás jelenkori fejleményeit. Az oldalon nemzetközi bibliakutató szakemberekkel készített interjúkkal és friss tudományos tanulmányokkal is rendszeresen találkozhatunk. A bejegyzések közül külön érdemes kiemelni azokat a cikkeiket, amelyek a híres régészprofesszor, Israel Finkelstein beszámolóit tolmácsolják:

»Bibliakultúra.blog.hu

A "Tényleg!" nevű honlap hasznos információkat nyújt mindazok számára, akik szeretnének tisztába kerülni a manapság népszerű alternatív történelmi elméletekkel kapcsolatban. Az oldalt közismert magyar régészek, történészek és nyelvtudósok szerkesztik, azzal a kifejezett céllal, hogy alulképzett szerzők által terjesztett súlyos tévhiteket igazítsanak helyre. Rendkívül fontos és tanulságos olvasnivaló mindenki számára:

»https://tenyleg.com/

Az ókori Közel-Kelet kultúráinak vázlatos megismeréséhez az egyik legideálisabb választás az Eötvös Loránd Tudományegyetem oktatási segédanyaga. Az oldalon több különböző témakörben találhatunk olvasmányokat, ezek közül pedig külön kiemelném az olvasó számára a történeti kronológiai áttekintést és a fontosabb tárgyi leleteket bemutató segédanyagot:

»Ókori Közel- és Közép-Kelet történeti kronológia

»Az ókori Mezopotámia művészete és fontosabb tárgyi leletei

»Az ókori Irán (elámiak, perzsák, párthusok, szaszanídák) művészete

A Szegedi Tudományegyetem és a Móra Ferenc Múzeum neves régészének, Paluch Tibornak a blogja, melyen naplószerűen, fényképekkel kiegészítve osztja meg afganisztáni tartózkodásának tapasztalatait:

»https://regeszafganisztan.blog.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forrasokazokorinapkelethez.blog.hu/api/trackback/id/tr5315495786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása